تبلیغات

صفحه اصلی   |   ارتباط با ما

 
منو دسترسی

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

برنامه ریزی برای بارداری

برنامه ریزی برای بارداری

برنامه ریزی برای بارداری

 

قبل از باردار شدن به این موارد فکر کنید

اگر قصد باردار شدن دارید، می توانید شانس لقاح و داشتن یک بارداری موفق را با رعایت مواردی که در این صفحه می خوانید، در خودتان بالا ببرید.

 
این موارد را در نظر بگیرید:

 

اسید فولیک

از زمانی که تصمیم به بارداری می گیرید تا هفته 12 بارداری، باید هر روز یک قرص 400 میکروگرمی(400mcg) مکمل اسید فولیک استفاده کنید. مصرف اسیدفولیک خطر ابتلا به نارسایی های لوله عصبی را، مانند اسپینابیفیدا را کاهش می دهد.

نارسایی لوله عصبی مشکلی است که در آن نخاع جنین (بخشی از سیستم عصبی بدن) به طور طبیعی شکل نمی گیرد.

توصیه می شود خانمی که دچار صرع، دیابت و مشکلات خاص دیگری است، روزانه مکمل اسیدفولیک 5 میلی گرم مصرف کند .

شما می توانید قرص های اسیدفولیک را از داروخانه تهیه کنید، یا از پزشک خود بخواهید برایتان در نسخه بنویسد. اگر بدون قصد قبلی باردار شده اید، و اسید فولیک مصرف نکرده اید، اصلا نگران نباشید. از همان زمانی که متوجه بارداری تان شده اید، مصرف اسیدفولیک را شروع کنید و تا هفته دوازدهم بارداری ادامه دهید. برای اطلاعات بیشتر تغذیه سالم در بارداری و پرهیز غذایی در بارداری را مطالعه کنید.

 

ترک سیگار

سیگار کشیدن در حین بارداری با مشکلات سلامتی مختلفی در ارتباط است؛ از جمله: نوزاد نارس، نوزاد با وزن کم، مرگ ناگهانی (یا سندرم مرگ ناگهانی نوزاد که به SIDS نیز معروف است)، سقط جنین و مشکلات تنفسی/خس خس نفس کشیدن در شش ماه نخست زندگی.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد مضرات مصرف سیگار در طول بارداری و چگونگی ترک سیگار می توانید مطلب سیگار کشیدن و بارداری، توصیه هایی برای ترک اعتیاد به سیگار را مطالعه کنید.

ممکن است ترک سیگار سخت باشد. اما شدنی است و نکته مهم این است که هرچقدر هم مایل به ترک سیگار باشید و در این راه مصمم باشید، حمایت و پشتیبانی بسیار مهم است. پس بهتر است از مشاوران و صاحبنظران در این مورد کمک بخواهید.

دود سیگار نیز می تواند به نوزاد شما آسیب بزند. پس از همسر، دوستان و اقوام خود بخواهید که نزدیک کودک سیگار نکشند. در اینجا در مورد سیگار کشیدن و بارداری بیشتر بخوانید.

 

نوشیدنی های الکلی مصرف نکنید

اگر قصد بارداری دارید و یا اینکه باردار هستید، نوشیدنی الکلی مصرف نکنید.

نوشیدنی های الکلی می توانند منجر به صدمات بلند مدت در جنین شوند و هرچه میزان مصرف بالاتر باشد، خطر نیز بزرگتر خواهد بود. ایمن ترین راه این است که به هیچ عنوان الکل ننوشید.

اگر مایل به مطالعه بیشتر در این زمینه هستید می توانید الکل و بارداری، توصیه هایی برای ترک اعتیاد به الکل را بخوانید.

 

ثابت ماندن در وزن ایده آل

اگر اضافه وزن داشته باشید، معمولا برای باردار شدن دچار مشکل می شوید و اگر تحت درمان باروری قرار بگیرید، احتمال پائین تری دارد که باردار شوید. همچنین داشتن اضافه وزن و یا چاقی (داشتن BMI بالای 30) ریسک برخی مشکلات در بارداری را مثل فشار خون بالا، انعقاد خون، سقط جنین و دیابت بارداری را بالا می برد. قبل از اینکه باردار شوید بهتر است از محاسبه گر وزن ایده آل BMI استفاده کنید و ببینید که BMI شما چند است. توجه داشته باشید که این شاخص در طول بارداری شاخص مناسبی به حساب نمی آید، و باید از مشاوره ماما یا پزشک استفاده کنید.

داشتن یک رژیم مناسب و تمرینات ملایم در بارداری بسیار توصیه می شود. بسیار مهم است که اجازه ندهید وزنتان در این دوران خیلی اضافه شود. اگر یک رژیم غذایی متعادل را حفظ کنید و ورزش کنید، می توانید در وزن ایده آل و سالم بمانید .

 

واکسیناسیون و بیماری ها

برخی بیماری ها، مانند سرخجه (سرخک آلمانی)، در صورتی که در دوران بارداری به آنها مبتلا شوید، می تواند به جنین صدمه بزند.

بیشتر مردم در ایران به خاطر واکسیناسیون MMR نسبت به سرخجه و سرخک ایمن هستند. اما اگر شما دو نوبت واکسن MMR را دریافت نکرده اید، یا مطمئن نیستید که این واکسن را زده اید ا خیر، با پزشکتان مطرح کنید و در صورت نیاز این واکسن را دریافت کنید.

بعد از دریافت واکسن MMR باید تا یک ماه از بارداری جلوگیری کنید، این به این معناست که شما باید از یکی از روش های مطمئن پیشگیری از بارداری استفاده کنید.

برای اطلاعات بیشتر بیماری های دوران بارداری که می توانند به جنین تان صدمه بزنند و روش هایی که خطر ابتلا به آنها را کاهش می دهد، را مطالعه کنید، از جمله سیتومگالوویروس (CMV) ، پاروویروس (سندروم گونه سیلی خورده) و توکسوپلاسموزیس.

 

اگر مبتلا به یک بیماری مزمن هستید

در صورتی که دچار یک بیماری مزمن یا دراز مدت، مثل دیابت یا صرع، باشید، قطعا برخی تصمیمات شما در ارتباط با بارداری تحت الشعاع آنها قرار خواهد گرفت_ برای مثال، در کجا باید زایمان انجام دهید.

با آنکه معمولا برای داشتن یک بارداری بی خطر و داشتن فرزندی سالم، هیچ مشکلی بوجود نخواهد آمد اما بعضی از مشکلات و بیماری ها نیاز به ارزیابی دقیق برای کاهش خطر احتمالی برای شما و جنین تان دارد. بهتر است قبل از بارداری با پزشک یا متخصص مشورت کنید. اگر برای بیماری خود از داروی خاصی استفاده می کنید، بدون مشورت با پزشک آن را قطع نکنید.

 

برای کسب اطلاعات بیشتر، مطالبی که در ادامه می آید را مطالعه کنید:

  • آسم و بارداری

  • دیابت و بارداری

  • صرع و بارداری

  • بیماری های قلبی یا نقص مادرزادی قلبی

  • فشارخون بالا و بارداری

  • مشکلات روحی روانی و بارداری

  • اضافه وزن و بارداری

 

تالاسمی و کم خونی داسی شکل

تالاسمی و کم خونی داسی شکل (SCD) اختلالات خونی موروثی هستند که از طریق والدین به کودکان از طریق ژن های هموگلوبین معیوب منتقل می شوند. این اختلالات به طور عمده بر افرادی که اجدادشان از آفریقا، کارائیب، مدیترانه، هند، پاکستان، جنوب و جنوب شرقی آسیا و خاورمیانه آمده است، تاثیر می گذارد.

به همه خانم های باردار توصیه می شود تا قبل از هفته دهم باردار یک آزمایش خون بدهند تا اگر ناقل ژن تالاسمی و یا سلول ها داسی شکل هستند، مشخص شود. اگر بعد از آزمایش خون مشخص شود که شما حامل ژن هموگلوبین معیوب هستید، ضروری است که همسرتان نیز آزمایش خون بدهد.

اگر هم پدر و هم مادر حامل باشند، جنین به احتمال یک از چهار (یا 25 درصد) دچار اختلال کم خونی داسی شکل، تالاسمی و یا دیگر اختلالات هموگلوبینی است. به خاطر داشته باشید که نباید منتظر بمانید تا باردار شوید و بعد این آزمایشات را انجام دهید. اگر احتمال می دهید که شما یا همسرتان حامل ژن تالاسمی یا کم خونی داسی شکل هستید، بهتر است قبل از اقدام به بارداری یک آزمایش خون بدهید.

برای مطالعه بیشتر تالاسمی و کم خونی داسی شکل در بارداری را بخوانید.

برای کسب اطلاعات بیشتر، این مقالات را بخوانید: بارداری بی خطر، مراقبت های پیش از زایمان، ویتامین ها و مکمل هایی که باید در دوران بارداری مصرف کنید و یا از آنها پرهیز کنید، مثل مصرف اسیدفولیک و ویتامین D و پرهیز از مصرف ویتامین A.

 

مراکز ارائه خدمات به خانم های باردار در نزدیکی محل خود را بیابید.

 

 

 

 

 

 

کد: 50012626

زمان انتشار: پنج شنبه 13 مهر 1396 12:30 ب.ظ

منبع: بهداشت انگلستان

تعداد نمایش: 70

دیدگاه های ثبت شده

نتیجه ای برای نمایش وجود ندارد

دیدگاه خود را ثبت کنید

نام

پست الکترونیکی

نظر

 

تبلیغات

تمامی حقوق محفوظ است.