تبلیغات

صفحه اصلی   |   ارتباط با ما

 
منو دسترسی

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

خارش در بارداری

خارش در بارداری

خارش و کلستازیس داخل کبدی در بارداری

 

خارش در بارداری بسیار شایع است و علت آن معمولا افزایش سطح هورمونها می باشد. با بزرگتر شدن شکم، پوست شکم کشیده می شود و این نیز احساس خارش ایجاد می کند.

اما خارش می تواند علامت یک بیماری جدی کبدی به نام کلستازیس داخل کبدی بارداری (ICP) نیز باشد که نیاز به درمان های پزشکی دارد. ممولا دو درصد از خانم های باردار به این بیماری مبتلا می شوند.

 

در این مقاله می خوانید:

 

خارش خفیف

پوشیدن لباس های گشاد می تواند از خارش پیشگیری کند، چون با پوست کمتر در تماس است و آن را کمتر تحریک می کند.

بهتر است از مواد مصنوعی استفاده نشود و به جای آن از پارجه های نخی استفاده شود. چون باعث می شود هوا در نزدیکی پوست در جریان باشد.

حمام ولرم و استفاده از لوسیون ها و مرطوب کننده ها هم می تواند به تسکین خارش کمک کند. بهتر است از صابون ها و لوسیون های غیر عطری استفاده شود تا پوست کمتر تحریک شود.

خارش های خفیف معمولا برای شما و یا جنین مشکلی ایجاد نمی کنند، اما اگر خارش ها در بعد از ظهر و شبها، بیشتر و شدید تر می شوند، ممکن است نشانه بیماری جدی تری باشد.

اگر در طول بارداری دچار خارش هستید، حتما با ماما یا پزشک خود درمیان بگذارید.

 

کلستازیس داخل کبدی در دوران بارداری

کلستازیس داخل کبدی در دوران بارداری یک اختلال جدی کبدی است که می تواند یک خانم باردار را درگیر کند.

به طور طبیعی، اسیدهای صفراوی باید از کبد به سمت روده حرکت کنند تا به هضم غذا کمک کنند. در بیماری کلستازیس داخل کبدی، اسیدهای صفراوی مسیر را درست طی نمی کنند و در بدن پخش می شوند.

برای کلستازیس داخل کبدی درمانی وجود ندارد، اما به محض اینکه خانم باردار زایمان کرد، این بیماری برطرف می شود.

به نظر می رسد که کلستازیس داخل کبدی بیشتر در یک خانواده دیده می شود، اما می تواند فرد را بدون هیچ سابقه فامیلی نیز درگیر کند.

اگر شما در بارداری قبلی دچار کلستازیس داخل کبدی شده بودید، احتمال بیشتری دارد که در باردرای بعدی نیز مجدا به آن مبتلا شوید.

مطالعات نشان داده که زنانی که دچار کلستازیس بارداری هستند، احتمال بالاتری دارند که جنین شان نارس یا مرده به دنیا بیاید. به همین دلیل درصورتی که مبتلا به کلستازیس باشید، پزشکان توصیه می کنند تا در حدود 37 هفته تا 38 هفته بارداری، زایمان کنید تا از بروز مرده زایی جلوگیری شود.

علائم کلستازیس داخل کبدی بارداری

علائم بیماری کلستازیس داخل کبدی معمولا از هفته 30 بارداری شروع می شود، اما گاهی ممکن است که بیماری حتی از هفته 8 بارداری نیز خود را نشان دهد.

علامت اصلی خارش است، بدون هیچ جوش یا بثورات جلدی. خارش معمولا در دستها و پاها بروز می کند اما می تواند کل بدن را نیز درگیر کند.

برای بسیاری از زنان که مبتلا به کلستازیس هستند، خارش در شبها بیشتر شده و غیر قابل تحمل است، به طوریکه اجازه خواب به آنها نمی دهد. اما برای بعضی دیگر، خارش خفیف است.

علائم دیگر بیماری، ادرار تیره، مدفوع کمرنگ است و در موارد کمتر دیده شده پوست و سفیدی چشم به زردی می گراید (زردی).

تشخیص کلستازیس بارداری

تشخیص بیماری با استفاده از گرفتن شرح حال از بیمار، سابقه فامیلی و نیز آزمایشات کبدی صورت می گیرد.

این آزمایشات شامل تست هایی برای بررسی عملکرد کبدی (LFT) و اندازه گیری اسید های صفراوی (BA) است.

درصورتی که پزشک بیماری کلستازیس را تشخیص دهد، معمولا هر هفته تست های کبدی تکرار می شود تا پزشک متوجه شود چه وقت بهتر است نوزاد به دنیا بیاید.

اگر آزمایشات عملکرد کبدی و اسیدهای صفراوی نرمال باشند اما شما هنوز درگیر خارش شدید باشید، آزمایشات خون برای هر هفته یا هر دو هفته یکبار تکرار می شود تا کاملا تحت بررسی باشید.

درمان کلستازیس بارداری

کرم هایی، مثل کرم های نعنایی مرطوب کننده، خارش را تسکین می دهد و استفاده از آن در بارداری نیز بی خطر است.

بعضی از داروها مثل اورسودوکسی کولیک اسید (UDCA) می تواند به کاهش اسید صفراوی و نیز کاهش خارش کمک کند. اما به دلیل اینکه عوارض احتمالی آن به طور دقیق دردوران بارداری مورد مطالعه قرار نگرفته است، پزشک موظف است این اطلاع رسانی را به بیمار انجام دهد و رضایت او را داشته باشد.

از آنجا که کلستازیس بارداری می تواند روی جذب ویتامین K تاثیر بگذارد، و ویتامین K برای جلوگیری از لخته شدن خون بسیار مهم است، احتمالا برای شما مکمل ویتامین K نیز تجویز می شود.

بسیاری از متخصصین وقتی مادر باردار شرح حال می دهد که مدفوعش کمرنگ است، ویتامین K را تجویز می کنند، چون این مساله، علامت اختلال انعقاد خون یا نشانه مراحل ابتدایی بیماری کلستازیس بارداری (ICP) است.

کد: 50012782

زمان انتشار: دوشنبه 24 مهر 1396 03:18 ب.ظ

منبع: بهداشت انگلستان

تعداد نمایش: 434

دیدگاه های ثبت شده

نتیجه ای برای نمایش وجود ندارد

دیدگاه خود را ثبت کنید

نام

پست الکترونیکی

نظر

 

تبلیغات

تمامی حقوق محفوظ است.