تبلیغات
کلیپ: چگونه با بیماری صبحگاهی کنار بیایم؟
تهوع و استفراغ در بارداری، که به بیماری صبحگاهی معروف است، در اوایل بارداری بسیار شایع است. این مشکل با آنکه شرایط ناخوشایندی برای شما محسوب می شود، اما برای جنین خطری به دنبال ندارد و معمولا تا هفته 16 الی 20 بارداری برطرف می شود.
بعضی از خانم ها دچار تهوع و استفراغ شدید (HG) می شوند که نیاز به مداخلات پزشکی دارد و در بعضی موارد نیاز به بستری شدن وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر استفراغ شدید بارداری (Hyperemesis gravidarum) را بخوانید.
در بیماری صبحگاهی، بعضی از خانم ها فقط حالت تهوع دارند و بعضی استفراغ هم می کنند. اصطلاح بیماری صبحگاهی نباید شما را به این اشتباه بیندازد که این مشکل فقط صبح ها پیش می آید، بلکه بعضی از خانم ها در تمام روز دچار این مشکل هستند.
تغییرات هورمونی در 12 هفته اول بارداری ، یکی از دلایل بروز بیماری صبحگاهی است.
با پیشرفت بارداری، علائم نیز بهتر می شوند. در بعضی از خانم ها، در انتهای سه ماهه اول علائم کاملا از بین می روند. البته بعضی دیگر برای مدت طولانی تری تهوع و استفراغ را تجربه می کنند، و برای یک نفر از 10 نفر، بیماری صبحگاهی بعد از هفته 20 هم ادامه دارد.
در اوایل بارداری، حالت تهوع، استفراغ و خستگی بسیار شایع هستند. حدود نیمی از خانم های باردار استفراغ را تجربه می کنند و حدود 80 درصد از خانم ها تا 12 هفته اول بارداری، حالت تهوع دارند.
برای بعضی، بیماری صبحگاهی فقط یک ناراحتی جزئی بارداری به حساب می آید، اما برای بعضی دیگر ممکن است عملکرد و فعالیت روزمره آنها تحت تاثیر قرار بگیرد.
در صورتی که دچار بیماری صبحگاهی باشید، ماما یا پزشک در ابتدا چند تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی توصیه می کند تا علائم کاهش یابد، از جمله:
استراحت کافی داشته باشید_ خستگی می تواند حالت تهوع را بدتر کند
قبل از اینکه از رختخواب بلند شوید، چیزی مثل یک بیسکوییت ساده بخورید.
مقدار کافی مایعات بنوشید، و به جای اینکه به یکباره آن را بنوشید، آن را مزه مزه کنید، شاید این کار از حالت تهوع شما پیشگیری کند
وعده های غذایی که کربوهیدارت آنها بالا و چربی پایینی دارند (مثل نان، برنج و ماکارونی) را در مقادیر کم و در فواصل نزدیک به هم میل کنید_ بیشتر خانم ها مواد غذایی خشک مثل کراکر، نان برشته و یا نان سوخاری را راحتتر از غذاهای شیرین و یا تند تحمل می کنند.
سعی کنید وعده های غذایی کم حجم میل کنید و خیلی معده خودتان را پر نکنید
از غذاهایی که سرد شده اند استفاده کنید، چون بوی غذاهای گرم بیشتر از غذاهای سرد است و کمتر حالت تهوع در شما ایجاد می کنند.
از غذاها و بوهایی که حالت تهوع شما را بیشتر می کند، بپرهیزید
از نوشیدنی هایی که خنک، تیز یا شیرین هستند، استفاده نکنید
از خانواده یا دوستان نزدیک خود بخواهید که بیشتر به شما کمک کنند_ برای مثال از آنها بخواهید برایتان آشپزی کنند، اما اگر امکانپذیر نیست، سعی کنید به جای سرخ کردنی ها بیشتر غذاهای ساده مثل سیب زمینی پخته یا ماکارونی آماده کنید
تا آنجا که ممکن است حواس خودتان را پرت کنید، فکر کردن به این مساله، حالت تهوع شما را بیشتر می کند.
لباس های راحت بدون کمر بند های تنگ بپوشید.
اگر تهوع شدید صبحگاهی داشته باشید، ماما یا پزشک احتمالا دارو تجویز خواهند کرد.
اگر تهوع و استفراغ شما شدید باشد و بعد از تغییر در رژیم غذایی و سبک زندگی بهبود نیابد، پزشک برای شما یک دوره کوتاه مدت داروی ضد تهوع که در دوره بارداری بی خطر است، تجویز خواهد کرد.
مطالعات نشان داده که مکمل های زنجبیلی می توانند به کاهش حالت تهوع و استفراغ کمک کنند. تا به امروز، هیچ گزارشی از عوارض جانبی زنجبیل در دوران بارداری گزارش نشده است.
زنجبیل و محصولات حاوی زنجبیل را از مراکز معتبر خریداری کنید.
بعضی از خانم ها بیسکویت های زنجبیلی را در کاهش حالت تهوع موثر می دانند. شما هم می توانید چیزهای دیگری را امتحان کنید، شاید برای شما مفید واقع شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر ویتامین ها و مکمل ها را در بارداری ببینید.
طب فشاری بر روی مچ دست می تواند به کاهش علائم تهوع در بارداری کمک کند. طب فشاری شامل پوشیدن یک دستبند یا باند مخصوصی است که روی ساعد دست قرار می گیرد. مطالعات نشان داده که فشار بر بخش های مشخصی از بدن می تواند به مغز دستور آزاد سازی مواد شیمیایی خاصی دهد که می توانند به کاهش حالت تهوع و استفراغ کمک کنند.
هیچگونه عوارض جانبی ناشی از کاربرد طب فشاری در طول بارداری وجود ندارد، گرچه بعضی از خانم ها بی حسی، درد و یا تورم در دستهایشان داشته اند.
اگر حالت تهوع دارید و نمی توانید چیزی بخورید و یا بنوشید، احتمال بروز کم آبی یا سوء تغذیه در شما بالا می رود. فورا با ماما یا پزشک تان تماس بگیرید اگر:
رنگ ادرارتان خیلی تیره است و یا برای بیشتر از 8 ساعت دفع ادرار نداشته اید
برای 24 ساعت نتوانسته اید چیزی را بنوشید و یا بخورید
وقتی ایستاده اید، احساس سرگیجه، ضعف یا غش دارید
دل درد دارید
تب بالای 38 درجه یا بالاتر دارید
استفراغ خونی دارید
عفونت های دستگاه ادراری (UTI) نیز می تواند سبب تهوع و استفراغ شوند. UTI عفونتی است که معمولا مثانه را درگیر می کند اما می تواند کلیه را نیز دچار عفونت کند. اگر در هنگام دفع ادرار درد دارید و یا خون دفع می کنید، احتمالا دچار عفونت ادراری شده اید و به درمان نیاز دارید. مقدار کافی آب بنوشید تا ادرار رقیق شده و درد کاهش یابد. شما باید ظرف مدت 24 ساعت حتما به پزشک مراجعه کنید.
چند عامل احتمال بروز تهوع و استفراغ در دوران بارداری را افزایش می دهند. این عوامل عبارتند از:
تهوع و استفراغ در بارداری قبلی
وجود سابقه فامیلی تهوع و استفراغ و یا بیماری صبحگاهی در بارداری
سابقه بیماری حرکت یا بیماری سفر _ مثلا هنگام حرکت در ماشین
سابقه تهوع در هنگام استفاده از داروهای ضد بارداری حاوی استروژن
چاقی _ وقتی شاخص توده بدنی یا BMI به عدد 30 یا بیشتر برسد
استرس
بارداری چند قلویی، مثل دو قلویی یا سه قلویی
بارداری اول
کد: 50012827
زمان انتشار: چهارشنبه 26 مهر 1396 01:20 ب.ظ
منبع: بهداشت انگلستان
تعداد نمایش: 41
دیدگاه خود را ثبت کنید
نام
پست الکترونیکی
نظر
باکس تبلیغات
245 X 380
تمامی حقوق محفوظ است.