تبلیغات

صفحه اصلی   |   ارتباط با ما

 
منو دسترسی

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

پرهیز غذایی در دوران بارداری

پرهیز غذایی در دوران بارداری

پرهیز غذایی در دوران بارداری

 

در طول بارداري غذاهايي وجود دارند كه شما نبايد از آنها استفاده كنيد چراكه ممكن است به شما و يا نوزادتان آسيب برسانند.

بسیار مهم است که شما بدانید در طول بارداری از چه غذاهایی باید پرهیز کنید و یا جانب احتیاط را رعایت کنید. از آن جمله :

برخی از انواع پنیرها

 پاته

تخم مرغ عسلی یا نیم پز

گوشت خام یا نیم پز

گوشت شکار

جگر

مکمل ها/ ویتامین های روغن ماهی 

سوشی

بادام زمینی

ماهی

ماهی دودی

نرم تنان دریایی

شیر و ماست

بستنی

غذاهایی که روی آنها خاک است

دم نوش های گیاهی

شیرین بیان

کافئین

 

برخي از انواع پنيرها

 پنیرهای نرم

در دوران بارداری مصرف کلیه پنیر های نرم به هیچ عنوان توصیه نمی شود. علت آن است که این پنیر ها اسیدیته کمتر و رطوبت بیشتری نسبت به پنیر های سفت دارند و بنابر این محیط بسیار مطلوبی برای رشد باکتری به نام ليستريا دارند. اگرچه ابتلا به باکتری لیستریا (ليستريوزيس) بسيار نادر است، ‌اما حتي نوع خفيف اين بيماري مي تواند منجر به سقط جنين،‌ زايمان نوزاد مرده و بيماريهاي صعب العلاج در نوزاد شود. پنیر های نرم شامل پنیرهای محلی، پنیر های آبی دانمارکی، پنیرهای کپکی مانند بِري،‌ كامِمبرو هستند.

 پنیرهایی که در دوران بارداری مشکلی ندارند

مصرف پنیرهای نرم پخته در بارداری بی خطر هستند. اگر پنیرهای نرم حرارت ببینند و پخته شوند ، در اثر گرما باکتری موجود در آنها از بین رفته و برای مصرف خانم باردار مشکلی بوجود نخواهد آمد. به عنوان مثال در صورتی که پنیرهای محلی و خانگی به صورت کامل پخته شوند، مصرف آنها در دوران بارداری بی خطر است.

 مصرف کلیه پنیرهای سفت در بارداری بی خطرهستند

مصرف کلیه پنیرهای سفت چه با شیر پاستوریزه تهیه شده باشند (مثل پنیر چدار، گودا، پارمسان، پنیر های خامه ای، فتا، موزارلا و پنيرهاي ورقه اي) و چه با شیر غیر پاستوریزه (مانند پنیر لیقوان و تبریز) در طول بارداری اشکالی ندارد. پنیر های سفت آب کمتری در خود دارند و به همین دلیل برای رشد باکتری ها جای مناسبی نیستند. توصیه می شود در طول دوران بارداری احتیاط بیشتری کرده و از پنیرهای پاستوریزه استفاده شود.

 

پاته

در طول دوران بارداري از خوردن هر نوع پاته،‌ ازجمله پاته هاي سبزيجات خودداري كنيد چراكه ممكن است داراي باكتري لاستريا باشند.

 

تخم مرغ خام و عسلي (نيم پز)

مطمئن شويد كه سفيده و زرده تخم مرغ كاملا سفت شده باشند. اين كار سبب جلوگيري از خطر مسموميت غذايي سالمونلا خواهد شد. مسمومیت غذایی سالمونلا به جنین آسیب نمی زند اما میتواند شما را دچار اسهال و استفراغ بسیار شدیدکند. از خوردن غذاهايي كه داراي تخم مرغ نيم پز يا خام است مانند سس هاي خانگي مايونز خودداري كنيد. اگر خیلی هوس غذاهایی کردید که در آنها تخم مرغ خام یا عسلی بکار رفته است، حتما باید از تخم مرغ های پاستوریزه مایع در آنها استفاده شده باشد وگرنه توصیه می شود که مصرف نکنید.

 

گوشت خام يا نيم پز

از مصرف گوشت های خام یا نیم پز به دلیل امکان ابتلا به توکسوپلاسموزیس خودداری کنید. گوشت و مرغ را باید درصورتی مصرف کنید كه هيچ قسمت از آن صورتي نباشد و يا خون در آن ديده نشود. نسبت به خوردن سوسيس و گوشت چرخ كرده نيز محتاط باشيد. توکسوپلاسموزیس بیماری است که علت آن انگلی است که در گوشت خام، شیر غیر پاستوریزه بز، خاک، مدفوع گربه و آب غیر بهداشتی یافت می شود. اگر باردار باشید، این بیماری می تواند به جنین شما آسیب بزند ، اما به یاد داشته باشید که این بیماری در بارداری بسیار نادر است . توکسوپلاسموز اغلب علامتی ندارد، اما اگر فکر می کنید که در معرض خطر آن قرار گرفته اید حتما با پزشک تماس بگیرید. در صورت ابتلا، درمان توکسوپلاسموز وجود دارد. توصیه می شود در طول بارداری از انواع استيك گوشت ها به شرطي كه كاملا پخته شده باشند استفاده نماييد. همیشه بعد از آماده کردن گوشت خام تمام سطوح و ظرفها را به خوبی بشویید. دستهایتان را بعد از لمس کردن یا گرفتن گوشت خام حتما بشویید و خشک کنید.

 

گوشت شکار

در طول دوران بارداری از خوردن گوشت شکار پرهیز کنید. اگر آن حیوان بوسیله گلوله سربی شکار شده باشد امکان آلوده شدن گوشت با سطح بالایی از سرب وجود دارد.

 

جگر

از خوردن جگر و هر نوع غذايي كه از جگر در آن استفاده شده باشد، مانند پاته جگر يا سوسيس جگر خودداري كنيد چراكه اين ماده غذايي شامل مقادير فراواني از ويتامين A هستند و مقدار زياد اين ويتامين براي جنين خطرناك است و به او آسيب مي زند.

 

مكملهاي حاوي ويتامين A

از دوزهاي بالاي مكمل هاي ويتامين مانند مولتی ویتامین ها، مکمل های روغن کبد ماهی و یا هر مکمل دیگری که حاوي ويتامين A است، استفاده نکنید.

 

نرم تنان دریایی و بارداری

همیشه سعی کنید از پخته نرم تنان دریایی ( مثل لابستر، میگو و ...) در دوران بارداری استفاده کنید. چراكه نوع خام آن مي تواند حاوي باكتري يا ويروس هايي باشد كه منجر به مسموميت غذايي شوند.

 

ماهي در بارداری

خوردن بیشتر ماهی ها در طول بارداری مشکلی ایجاد نمی کند و برای سلامتی شما و رشد جنین بسیار خوب است اما باید از مصرف برخی از ماهی ها خودداری کنید و مصرف بعضی از آنها را کم کنید.

 ماهی هایی که باید پرهیز کنید:

اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، از خوردن كوسه ماهي،‌ نيزه ماهي و شمشير ماهي و به طورکلی ماهی های بزرگ شکاری پرهيز كنيد.

 ماهی هایی که باید مصرف آنها را کم کنید:

میزان مصرف ماهي تن را كاهش دهيد به طوري كه بيشتر از دو سهم در هفته مصرف نكنيد (حدود 140 گرم پخته يا 170 گرم خام)، اين نوع از ماهي بیشتر از سایر ماهی ها شامل سطح بالايي از جيوه هستند كه ميتوانند رشد سيستم عصبي جنين را دچار مشكل كنند.

همچنین بيشتر از دو تكه ماهي های چرب مثل ماهي سالمون،‌ ساردين، شاه ماهی و قزل آلا را در هفته مصرف نكنيد. این ماهی ها می توانند حاوی آلاینده هایی مثل دیوکسین و پلی کلرها (PCBs) باشند.

توجه کنید ، ماهی تن نیز از جمله ماهی های چرب محسوب می شود، بنابر این اگر در یک هفته استیک تازه ماهی تن (البته نه از نوع كنسرو شده آن) میل کردید، در آن هفته نباید از ماهی چرب دیگری استفاده کنید . ماهي تن کنسروی جزو ماهی های چرب محسوب نمی شوند، بنابر این می توانید دو سهم از آن را در هفته داشته باشید. توجه داشته باشید که بیش تر از دو قوطی کنسروی ماهی در هفته در طول بارداری و یا زمانی که قصد بارداری دارید مصرف نکنید.

 ماهی هایی که مصرف آنها بی خطر است:

نیازی نیست که مصرف ماهی سفید و یا نرم تنان پخته (مثل میگو و لابستر و ...) را محدود کنید و می توانید در دوران بارداری و شیردهی از آنها استفاده کنید.

 

ماهی دودی

مصرف ماهی دودی در طول بارداری مشکلی ندارد. ماهی آزاد و ماهی قزل آلای دودی در دوران بارداری منعی ندارد.

 

سوشی و بارداری

اگر در تهیه سوشی از ماهی های آزاد (نه پرورشی) استفاده شده باشد و در ضمن قبل از استفاده نیز این ماهی ها ابتدا فریز شده باشند، در این صورت مصرف ماهی خام یا نیم پز در سوشی برای خانم باردار اشکال ندارد. دلیل این مساله این است که معمولا ماهی های وحشی حاوی کرم های کوچک انگلی هستند. فریزکردن، کرم ها را از بین می برد و خوردن ماهی خام یا نیم پز منعی ندارد. پختن نیز این کرم ها را از بین می برد.

برخی از انواع ماهی های پرورشی نیز مانند ماهی های آزاد پرورشی مشکلی ندارند چراکه نحوه نگهداری آنها به گونه ای است که احتمال وجود کرمهای انگلی در آنها پایین است.

امااستفاده از ماهی های تن به صورت خام یا نیم پز توصیه نمی شود.

ایمن ترین روش برای لذت بردن از سوشی، انتخاب سوشی هایی که در آنها از ماهی پخته شده یا سبزیجات متنوع، تخم مرغ کامل پخته شده، آووکادو استفاده می شود.

 

مصرف بادام زميني در بارداری منعی ندارد

اگر در طول بارداري مايل به خوردن بادام زميني و يا غذاهايي كه حاوي بادام زميني هستند (مثل كره بادام زميني) می باشند،‌ مي توانيد آن را به عنوان بخشي از رژيم غذايي سالم و متعادل خود داشته باشيد مگر آنكه نسبت به آن داراي حساسيت باشيد و يا اينكه متخصص تغذيه شما از خوردن آن شما را نهي كرده باشد. در گذشته توصیه می شد که خانم بارداری که سابقه حساسیت (مثل آسم، اگزما، الرژی غذایی، زکام در اثر حساسیت) در خانواده درجه یک کودک وجود دارد ، از خوردن بادام زمینی و فراورده های آن پرهیز کنند تا کودکشان مبتلا به حساسیت بادام زمینی نشود اما امروزه تحقیقات نشان داده است که هیچ ارتباطی بین خوردن بادام زمینی و شانس بروز آلرژی به بادام زمینی در نوزاد وجود ندارد.

 

شیر و ماست در بارداری

خوردن شیر و ماست پاستوریزه یا شیرهای تاریخ دار (UHT) مشکلی ندارند. اما اگر تنها شیر خام (غیر پاستوریزه) در دسترس شماست، حتما آن را ابتدا بجوشانید . هیچ گاه شیر گوسفند یا بز غیر پاستوریزه یا غذاهایی که شامل آنها می شوند را استفاده نکنید، مثل پنیر بز.

همه انواع ماست ها را، مثل پروبیوتیک، کم چرب و پرچرب، می توانید استفاده کنید. فقط بررسی کنید که ماست های خانگی با شیر پاستوریزه درست شده باشند وگرنه از خوردن آنها پرهیز کنید.

 

بستنی در بارداری

اگر از بستنی های پاستوریزه استفاده می کنید، مشکلی وجود نخواهد داشت چون از شیر و تخم مرغ های پاستوریزه استفاده شده است و خطرمسمومیت غذایی سالمونلا حذف می شود.

اما در بستنی های خانگی یا محلی، یا باید از بستنی های بدون تخم مرغ استفاده کنید یا اینکه در آنها از تخم مرغ های پاستوریزه استفاده شده باشد. در غیر این صورت پرهیز کنید.

 

مواد غذایی همراه با خاک

میوه ها، سبزیجات و سالاد را به خوبی شستشو دهید تا هیچ گونه گرد و خاک و یا کثیفی روی آنها مشاهده نشود.

 

چای سبز و چای های گیاهی (دمنوش ها )

اطلاعات کمی در مورد امن بودن یانبودن چای سبز و دم نوش ها در دوران بارداری وجود دارد، بنابر این بهتر است در استفاده از آنها احتیاط کنید .

انجمن دارو و غذای آمریکا توصیه می کند که در دوران بارداری بیشتر از 4 فنجان چای سبز یا دم نوش در روز استفاده نشود، و می توانید از پزشکتان در مورد اینکه کدامیک از دمنوش ها مطمئن و بی خطر هستند سوال کنید. به خاطر داشته باشید که چای سبز نیز حاوی کافئین است.

 

شیرین بیان

در دوران بارداری میتوانید از شیرین بیان استفاده کنید – هیچ دلیلی برای منع وجود ندارد.

 

كافئين در بارداری

مصرف زياد كافئين سبب مي شود نوزاد با وزن كم به دنيا بيايد،‌ كه اين امر سبب خواهد شد تا نوزاد در آينده با مشكلات سلامتي مواجه شود. مصرف بيش از اندازه كافئين مي تواند حتي سبب سقط جنين شود . كافئين به طور طبيعي در بسياري از غذاها يافت مي شود، مانند قهوه،‌ چاي ‌(شامل چای سبز) و شكلات، ‌و به برخي از نوشيدني هاي انرژي زا و گاز دار اضافه مي شود. كافئين همچنين در داروهاي سرما خوردگي و آنفلونزا يافت مي شود. قبل از مصرف اين مواد حتما با پزشك خود مشورت نماييد.

لازم نيست به طور كامل مصرف كافئين را قطع كنيد،‌ بلكه مي بايست مصرف آن را محدود نماييد و بيشتر از 200 ميلي گرم در روز از آنها استفاده نكنيد. مي توانيد از قهوه و چاي بدون كافئين استفاده كنيد و مصرف آبهاي گازدار،‌ آب ميوه ها و نوشيدني هاي انرژي زا كه محتوي كافئين هستند، را كاهش دهيد . اگر گاه گاه از اين مواد استفاده مي كنيد،‌ نگران نباشيد چون خطرات آن هم پايين مي آيد.

مقدار كافئين ( به میلی گرم) در غذا ها و نوشيدني ها

يك فنجان قهوه فوري: 100 ميلي گرم

• يك فنجان قهوه فيلتر شده: 140 ميلي گرم

• يك فنجان چاي: 75 ميلي گرم

• يك قوطي نوشابه: 40 ميلي گرم

• يك قوطي نوشيدني انرژي زا: بيش از 80 ميلي گرم

• يك قطعه از شكلات ساده( تلخ) 50 گرمي: بیشتر برند ها کمتر از 25 ميلي گرم

• يك قطعه از شكلات شيري 50 گرمي: بیشتر برند ها کمتر از 10 ميلي گرم

بنابراين برای مثال اگر شما یک قوطی نوشابه و یک فنجان قهوه میل کنید ، تقریبا 200 میلی گرم کافئین دریافت کرده اید. البته اگر گاهی بیشتر از این مقدار دریافت کردید نگران نباشید. برای کاهش دریافتی کافئین، بهتر است به جای نوشیدنی های کافئین دار از آب میوه های طبیعی ، آب معدنی و چای و قهوه های بدون کافئین استفاده کنید.

 

مطالب بیشتر در چگونه از مسمومیت غذایی در بارداری جلوگیری کنیم

مطالب بیشتر در تغذیه سالم در بارداری، از جمله میان وعده های سالم

کد: 50012887

زمان انتشار: چهارشنبه 3 آبان 1396 10:23 ب.ظ

منبع: بهداشت انگلستان

تعداد نمایش: 129

دیدگاه های ثبت شده

نتیجه ای برای نمایش وجود ندارد

دیدگاه خود را ثبت کنید

نام

پست الکترونیکی

نظر

 

تبلیغات

تمامی حقوق محفوظ است.