تبلیغات
در انتهای آلت پسران، پوشش پوستی قرار گرفته است که پوست ختنه گاه (foreskin) نامیده می شود. ختنه به عمل برداشتن این پوست گفته می شود تا سر آلت ظاهر شود.
ختنه باید در محیط استریل و همراه با داروهایی که درد نوزاد را کنترل کند انجام شود. برای انجام ختنه، نوزاد می بایست در صحت و سلامت باشد.
به تاخیر انداختن ختنه خطرات و عوارض این عمل را بالا می برد. به همین دلیل به والدین توصیه می شود تا این عمل را با توصیه پزشک در همان بدو تولد انجام دهند.
ختنه در نوزادان پسر معمولا به دو علت انجام می شود:
دلایل پزشکی- ختنه آخرین مرحله از درمان تنگی غلاف یا فیموز و نیز درمان عفونت های مکرر سر آلت (بالینیت) است.
دلایل مذهبی- در دین اسلام و یهود ختنه یک آیین دینی است؛ اما در برخی قبایل آفریقایی نیز به عنوان یک آیین سنتی انجام می شود.
این عمل برای نوزادان دردناک است، اما با استفاده از بی حس کننده ها و مسکن های تجویزی از طرف پزشک، درد در حین عمل کنترل شده و کودک متوجه نخواهد شد.
بهتر است ختنه در بیمارستان، در روز دوم یا سوم بعد از تولد صورت گیرد. در روز اول، سلامت نوزاد مورد بررسی قرار می گیرد و در صورتی که نوزاد با مشکل خاصی مواجه نباشد، عمل ختنه انجام می شود. بهتر است این عمل بیش از سه ماه به تاخیر نیفتد. در نوزادان احتیاجی به بیهوشی عمومی نیست و می توان ختنه را تنها با بی حسی موضعی انجام داد.
برای مطالعه بیشتر انواع روش های ختنه را بخوانید.
بعد از ختنه، برای چند روز آلت قرمز و متورم است. گاهی نوک آلت بانداژ شده است و گاهی به جای بانداژ از یک حلقه پلاستیکی استفاده شده است.
تورم و قرمزی در ناحیه ختنه جای نگرانی ندارد، اما باید مراقب عفونت و یا خونریزی بعد از ختنه باشید.
مطالب بیشتر در:
علائم عفونت در محل ختنه
مراقبت های بعد از ختنه
بهبودی ختنه
کاهش خطر ابتلا به HIV (ویروسی که سبب ابتلا به بیماری ایدز می شود) . به نظر می رسد که پوست ختنه گاه شامل سلولهایی است که ویروس HIV را جذب میکند.
کاهش چشمگیر خطر ابتلا به عفونت های مقاربتی (STIs) ، از جمله تبخال تناسلی (HSV)، ویروس پاپیلومای انسانی (HPV)، سفلیس و کانکروید (یک نوع عفونت که باعث زخم های دردناک در ناحیه تناسلی می شود). تخمین زده شده که در مردان ختنه نشده دو برابر احتمال ابتلا به سفلیس و 10 برابر احتمال کانکروید در آنها بیشتر است. پوست ختنه گاه محیطی گرم و مرطوب ایجاد می کند و به باکتری های سفلیس و کانکرود اجازه رشد و تکثیر می دهد.
همچنین تحقیقات نشان داده اند که ختنه سبب کاهش برخی مشکلات در زنان (شریک جنسی مردان) می شود، مانند : عفونت های باکتریایی واژن، سرطان دهانه رحم و عفونت های تریکوموناس
کاهش خطر عفونت مجاری ادراری. تحقیقات نشان میدهد که پسران ختنه شده 10 برابر کمتر از پسران ختنه نشده مبتلا می شوند. این عفونت ها به علت تجمع باکتری در قسمت پوست ختنه گاه اتفاق می افتد. شانس ابتلا به عفونت مجاری ادراری در نوزادان ختنه شده در یک سال اول زندگی یک در 1000 است؛ در حالیکه برای نوزادان ختنه نشده یک در 100 نفر است.
کاهش خطر ابتلا به سرطان آلت. تحقیقات نشان داده است که مردانی که در کودکی ختنه شده اند سه تا چهار برابر کمتر در معرض سرطان آلت قرار دارند. یکی از دلایل این است که سرطان آلت از پوست ختنه گاه بسط پیدا می کند. البته سرطان آلت به طور کلی بسیار نادر است؛ اما اگر در خانواده شخصی سابقه سرطان آلت یا ضعف سیستم ایمنی باشد بهتر است جهت جلوگیری از خطرات بعدی، ختنه انجام شود.
جلوگیری از ابتلا به عفونت سر آلت
پیشگیری از فیموز. فیموزیس مشکلی است که در مردان ختنه نشده پیش می آید و در آن پوست سر آلت باریک و تنگ می شود و ادرار کردن را با مشکل مواجه می کند.
مخالفان عمل ختنه ، معتقدند که عوارض و خطرات ختنه بزرگتر از منافع آن است. عوارضی که نام می برند عبارتند از :
کاهش لذت جنسی به علت کاهش حساسیت سر آلت
سوزش سر آلت در اثر سایش با لباس و ایجاد تحریک جنسی نا خواسته.
تصمیم برای قطع عضو بدن انسانی که خود در تصمیم گیری نقشی ندارد.
احتمال آسیب به مجرای ادراری در صورت عمل توسط فرد غیرمتخصص (مجاری ادرار تنگ شده و عبور ادرار سخت می شود)
احتمال برداشت مقدار بیشتری از پوست ختنه گاه
احتمال قطع تصادفی سر آلت که بسیار نادر است
احتمال عفونت خونی یا مسمومیت خونی (سپتوسمی)
نوزادانی که دارای اختلال مادرزادی هیپوسپادیاس هستند. (هایپوسپادیازیس اختلالی است که در آن سوراخ مجرای ادراری در زیر آلت تناسلی قرار دارد و پوست ختنه گاه نیز کامل تشکیل نشده است. مردم به این حالت می گویند که نوزاد ختنه شده به دنیا آمده است ). این ناهنجاری باید بعد از 18 ماهگی ترمیم شود. چون در ترمیم این اختلال به پوست ختنه گاه احتیاج پیدا می شود، نوزاد نباید ختنه شود.
نوزادانی که انحراف آلت تناسلی دارند.
نوزادانی که آلت تناسلی آنها کوچک است.
به همین دلیل هر نوزادی که قرار است ختنه شود، ابتدا باید توسط پزشک معاینه شود.
اگر به هر دلیلی عمل ختنه نوزادتان به تعویق افتاد و پسرتان بزرگ شد، باید به او آموزش دهید که چگونه بعد از ادرار آلت خود را تمیز کند. به او یاد دهید که برای تمیز کردن پوست ختنه گاه باید :
به آرامی پوست ختنه گاه را از روی سر آلت به عقب بکشد
سر آلت و داخل جمع شدگی پوست ختنه گاه را با اب گرم و صابون بشوید
پوست ختنه گاه را مجددا روی سر آلت خود بکشد .
در بدو تولد، پوست ختنه گاه بوسیله یک بافت به نوک آلت متصل است ، پس نباید پوست ختنه گاه را به عقب کشید. اگر قبل از جدا شدن بافت پوست ختنه گاه از سر آلت، آنرا با زور به عقب بکشید، سبب خون ریزی دردناکی خواهید شد . پزشک زمان جدا شدن پوست ختنه گاه از بافت نوک الت را به شما خواهد گفت و از این به بعد می توانید بدون مشکلی آن را به عقب بکشید. معمولا در حدود سن 5 سالگی این اتفاق می افتد. تا قبل از جدا شدن پوست ختنه گاه، تمیز کردن این ناحیه درست مانند بقیه اعضای بدن است. فقط باید گاه گاهی مراقب ادرار کردن نوزادتان باشید تا مطمئن شوید که سوراخ ناحیه پوست ختنه گاه آنقدر بزرگ هست که جریان ادرار به طور طبیعی جریان داشته باشد. اگر ادرار به صورت چکه چکه می آید و یا به نظر می رسد که نوزاد در هنگام ادرار کردن ناراحت است، به پزشک مراجعه کنید.
کد: 50012871
زمان انتشار: دوشنبه 1 آبان 1396 12:51 ب.ظ
منبع: آکادمی علمی کودک امریکا و بهداشت انگلستان
تعداد نمایش: 3390
دیدگاه خود را ثبت کنید
نام
پست الکترونیکی
نظر
باکس تبلیغات
245 X 380
تمامی حقوق محفوظ است.