تبلیغات

صفحه اصلی   |   ارتباط با ما

 
منو دسترسی

 

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید

 

وزن مناسب

وزن مناسب

اضافه وزن و بارداری

 

اگر باردار باشید و در عین حال اضافه وزن هم داشته باشید، خطر ابتلا به بعضی بیماری ها مثل دیابت بارداری افزایش می یابد.

در صورت داشتن این شرایط باید معاینات پیش از زایمان را جدی بگیرید تا تیم پزشکی بتواند شرایط سلامتی شما و جنین تان را کنترل کنند.

 

وزن شما پیش از بارداری

قبل از اقدام برای بارداری، می توانید از محاسبه گر وزن مناسب BMI (شاخص توده بدنی) استفاده کنید تا ببینید آیا اضافه وزن دارید یا خیر. BMI شاخصی است که از تقسیم وزن به مجذور قد بدست می آید. البته در صورتی که شما باردار باشید، این شاخص، دیگر شاخص مناسبی نخواهد بود .

اگر شاخص BMI بین 25 تا 29.9 باشد، نشان می دهد که شما اضافه وزن دارید و اگر شاخص BMI عدد 30 به بالا را نشان دهد، شما چاقی یا اضافه وزن زیاد دارید.

اگر اضافه وزن داشته باشید، بهترین راه برای تضمین سلامت شما و جنین تان، کاهش وزن قبل از بارداری است. با رسیدن به وزن ایده آل، شانس لقاح طبیعی بالا می رود و ریسک ابتلا به بیماری های ناشی از اضافه وزن در بارداری کاهش می یاید. از متخصصین تغذیه یا پزشک خود مشورت بگیرید که چگونه می توانید وزن تان را کاهش دهید. برای کسب اطلاعات بیشتر کاهش وزن را مطالعه کنید.

اگر قبل از کاهش وزن، باردار شده اید، نگران نباشید_ بیشتر زنانی که اضافه وزن دارند، بدون مشکل زایمان می کنند و نوزاد سالمی به دنیا می آورند. البته اضافه وزن خطر بروز برخی بیماری ها در مادر و جنین را بالا می برد.

 

وزن شما در طول بارداری

اگر اضافه وزن شما خیلی زیاد است ( یعنی شما 30 و بالای 30 است) و باردار شده اید، دیگر تلاش نکنید که در طول بارداری کاهش وزن داشته باشید، چون این کار ایمن نیست.

تحقیقات نشان می دهند که کاهش وزن در طول بارداری، ریسک بروز بیماری ها را کاهش نمی دهد. بهترین روشی که در این هنگام می تواند به سلامتی شما و جنین تان کمک کند این است که تمام معاینات ماهیانه را نزد ماما یا پزشک تان داشته باشید تا آنها بتوانند مراقب شما و جنین تان باشند. آنها می توانند از بروز خطرات پیشگیری کنند و یا در صورت بروز، آن را تحت کنترل درآورند.

بسیار مهم است که رژیم سالم و متعادلی به همراه فعالیت فیزیکی روزانه داشته باشید. در این زمینه می توانید از متخصص تغذیه یا دیگر متخصصین سلامتی کمک بگیرید. توجه کنید که فعالیت فیزیکی در دوران بارداری به جنین شما آسیب نخواهد زد.

برای اطلاعات بیشتر مقاله چگونه در دوران بارداری رژیم سالمی داشته باشم را بخوانید.

 

ورزش و تغذیه

تغذیه سالم ( از جمله پرهیز غذایی در بارداری) و داشتن فعالیت (مثل پیاده روی یا شنا) برای یک خانم باردار بسیار مفید است.

اگر قبل از بارداری فعال نبودید، برای شروع یک فعالیت فیزیکی بهتر است با ماما یا پزشک خود مشورت کنید.

اگر برنامه ایروبیک را شروع کرده اید ( مثل شنا، پیاده روی، دویدن یا کلاس های ایروبیک)، حتما به مربی خود اطلاع دهید که باردار هستید. در ابتدا بیشتر از سه بار در هفته و هر بار بیشتر از 15 دقیقه تمرین مداوم انجام ندهید. به تدریج زمان تمرینات تان را به 30 دقیقه در روز افزایش دهید.

به خاطر داشته باشید که الزاما ورزش مفید، ورزش سنگین نیست.

به عنوان یک قانون کلی، در دوران بارداری، وقتی مشغول فعالیت هستید ، باید قادر به حرف زدن باشید و نفس کم نیاورید. اگر در هنگام حرف زدن، نفس کم آوردید، فعالیت ورزشی شما سنگین است و نباید ادامه دهید.

برای اطلاعات بیشتر ورزش در بارداری را بخوانید.

 

مراقبت های لازم در دوران بارداری

اگر قبل از آنکه کاهش وزن داشته باشد، باردار شده اید، حتما تست دیابت بارداری را انجام دهید.

احتمالا شما را به یک متخصص بیهوشی ارجاع می دهند تا در مورد روش های تسکین درد زایمان با شما صحبت کند. به احتمال زیاد شما نیاز به اپیدورال خواهید داشت، چون خانم بارداری که اضافه وزن بالایی داشته باشد، معمولا مجبور به انتخاب زایمان سزارین یا زایمان با وسایل کمکی مثل فورسپس یا ونتوز است، و اپیدورال در خانمی که اضافه وزن دارد، سخت خواهد بود.

موسسه ملی مراقبت های بهداشتی و درمانی انگلستان دستورالعملی را در مورد مدیریت وزن، قبل، در طول و بعد از بارداری تهیه کرده است. در این دستورالعمل اطلاعاتی در مورد دستیابی، و حفظ وزن سالم آورده شده است.

 

خطراتی که به دلیل اضافه وزن، شما را تهدید می کند

داشتن اضافه وزن، ریسک بروز برخی مشکلات برای مادر و جنین را افزایش می دهد. هرچه شاخص بالاتر باشد، احتمال بروز خطر نیز بیشتر است. خطراتی که وجود دارد عبارتند از:

  • سقط جنین_ به طور کلی خطر سقط جنین در بارداری کمتر از 12 هفته، یک به پنج (20 درصد) است، اما اگر BMI شما بالای 30 باشد، این خطر یک به چهار (25 درصد ) است.

  • دیابت بارداری _ اگر BMI شما 30 و بالاتر باشد، سه برابر بیشتر از خانمی که BMI او پایین 30 است، احتمال ابتلا به دیابت بارداری دارید.

  • فشار خون بالا و پره اکلامپسی_ اگر در ابتدای بارداری BMI بالای 35 باشد، احتمال ابتلا به پره اکلامپسی دو برابرخانمی است که BMI او زیر 25 است.

  • انعقاد خون_ به طور کلی در خانم های باردار ریسک انعقاد خون نسبت به خانم هایی که باردار نیستند، بالاتر است. احتمال بروز این خطر در خانمی که BMI او بالای 30 است، بیشتر می شود.

  • گیر کردن شانه نوزاد در هنگام زایمان (گاهی دیستوکیای شانه گفته می شود)

  • خونریزی پس از زایمان (نسبت به زایمان طبیعی بیشتر است)

  • تولد نوزاد با وزن بیشتر از 4 کیلوگرم_ احتمال خطر این مساله برای زنانی که BMI آنها بین 20 تا 30 است، 7 از 100(7 درصد) است، اما اگر BMI بالای 30 باشد، خطر دو برابر، یعنی 14 از 100 تولد (14 درصد) می شود.

در ضمن، احتمال زایمان با وسایل کمکی (مثل ونتوز یا فورسپس) یا سزارین اورژانسی، در خانمی که اضافه وزن دارد، بالاست.

 

خطراتی که به دلیل اضافه وزن، نوزاد شما تهدید می کند

مشکلاتی که برای نوزاد پیش می آید عبارتند از: تولد زودهنگام (قبل از 37) ، و افزایش خطر مرده زایی (به طور کلی ریسک مرده زایی یک تولد از 200 تولد است، اما در خانمی که BMI او بالای 30 است، این میزان یک تولد از 100 تولد می باشد)

همچنین ریسک ناهنجاری های جنینی، از جمله اختلالات لوله عصبی (مانند اسپینابیفیدا) بالاتر می رود. در کل، یک نوزاد از هر 1000 نوزاد به دنیا آمده با مشکل لوله عصبی به دنیا می آید. اما در خانمی که BMI او بالای 40 است، احتمال خطر سه برابر بیشتر از خانمی است که BMI او زیر 30 است.

البته توجه داشته باشید که این مشکلات ممکن است برای هر خانم بارداری، چه اضافه وزن داشته باشد و چه نداشته باشد، اتفاق بیفتد.

با اینکه خطراتی که در بالا ذکر شد در خانمی که BMI او بالای 30 است، بیشتر است، اما اکثر زنان با اضافه وزن بالا، نوزادی سالم به دنیا می آورند.

 

در صورتی که تمایل به مطالعه بیشتر دارید می توانید جزوه ای که کالج سلطنتی بیماری های زنان و زایمان انگلستان تهیه کرده است را مطالعه کنید؛ چرا وزن شما در طول بارداری و بعد از زایمان اهمیت دارد؟

کد: 50012685

زمان انتشار: دوشنبه 17 مهر 1396 02:06 ب.ظ

منبع: بهداشت انگلستان

تعداد نمایش: 99

دیدگاه های ثبت شده

نتیجه ای برای نمایش وجود ندارد

دیدگاه خود را ثبت کنید

نام

پست الکترونیکی

نظر

 

تبلیغات

تمامی حقوق محفوظ است.